Har du en ledande position som kräver affärsavgörande beslut? Då gäller det att du har ett starkt affärsmannaskap. I den här artikeln berättar vi mer om vad begreppet betyder och hur du utvecklar det.

Vad är affärsmannaskap?

Begreppet affärsmannaskap används ofta inom affärsvärlden för att beskriva hur väl en aktör känner till sin marknad och sitt företag. Kort sagt är det en förmåga där du som säljare, egen företagare eller affärsman förstår vad marknaden vill ha och kan kombinera den kunskapen om vad det egna företaget kan prestera. På så sätt har du möjlighet att skapa ett attraktivt erbjudande för båda parter.

Huvudsyftet med ett bra affärsmannaskap är med andra ord att skapa lönsamma affärer som gynnar både ditt företag och era kunder över en lång tid. Det innebär att du måste kunna se nyttan i hela affären och hur den påverkar företaget som helhet även i framtiden. Genom nöjda kunder och ett lönsamt företag stärker du greppet om marknaden och först då kommer du kunna ta nästa lönsamma affärsmässiga steg framåt.

 

Så utvecklar du ditt affärsmannaskap

Eftersom affärsmannaskap är en förmåga är den också möjlig att ständigt utveckla och förbättra. Genom att träna ditt sinne för lönsamma och långsiktiga affärer kommer ditt företag att bli mer framgångsrikt över tid.

Hur går man då till väga när man vill utveckla och förbättra sitt affärsmannaskap? Ett riktigt bra alternativ kan exempelvis vara att spana in våra effektiva och lärorika utbildningar. Vi på Exmi erbjuder nämligen ett stort utbud av både kurser och utbildningar som utvecklar din förståelse för affärer och hur man leder en organisation framåt för att uppnå framgång.

För dig som är lite extra intresserad av just affärsmannaskap kan exempelvis spana in detta program:

MBA, Master of Business Administration

Vi förstår de ökade kompetenskraven som ställs på dig som leder ett företag. Därför erbjuder vi ett program som vid avslutade studier ger dig en MBA-examen, vilket motsvarar den kompetensnivån som många arbetsgivare efterfrågar idag.

Efter avslutad utbildning har du fått ett helhetsgrepp om affärsmannaskap och management, vilket gör dig till en effektivare och mer kompetenskraftig ledare. Dina nya kunskaper kommer hjälpa dig att ta nästa konkurrenskraftiga steg och därigenom få större insikt i hur man leder organisationer och företag på ett framgångsrikt sätt.

En MBA-utbildning är en internationell examen som ger dig möjlighet att söka chefspositioner världen över. Allt fler kräver dessutom att du har en MBA för att överhuvudtaget vara aktuell för vissa positioner.

Läs mer om vårt MBA-program här.

Utveckla ditt affärsmannaskap hos Exmi

Vill du få bättre förståelse för hur du leder en organisation framåt och hur du uppnår framgång? Då kan du med fördel välja att läsa någon av våra utbildningar. Vi ger dig verktygen att skapa och utveckla goda incitament för hela organisationen, samtidigt som du utvecklas i rollen som ledare och rådgivare.

Gör som hundratals andra och vidareutveckla dina ledarkunskaper hos oss på Exmi – boka din utbildning redan idag eller kontakta oss för att få veta mer.

Affärsmannaskap är ett begrepp som ofta används inom affärsvärlden. Termen beskriver en aktörs förmåga att kunna sin marknad och veta vad den vill ha samt att kombinera detta med kunskap om vad det egna företaget kan prestera för att kunna skapa ett så attraktivt erbjudandesom möjligt för båda parter.