Sambandet mellan fysisk aktivitet och kognitiv prestation är ett ämne som har fångat forskarnas intresse. Hjärnkondition handlar om att orka tänka klart och klokt. Det är en viktig nyckel för ett hållbart arbetsliv. Forskning visar att det finns en positiv koppling mellan fysisk aktivitet, mental hälsa, och kognitiv prestation. Att ha god kondition i hjärnan är avgörande för att kunna tänka på en hög nivå och lösa problem. I vilande tillstånd använder hjärnan hela 20 procent av det syre vi tar upp, så en god syreupptagningsförmåga är viktig. Fysisk aktivitet förbättrar minnet och skapar fler kopplingar mellan nervceller. Så se till att ta hand om din hjärnkondition för att prestera optimalt på jobbet!
Arbetsminnet är förmågan att hålla information i medvetandet under korta perioder. Fysisk aktivitet minskar stress och ångest, vilket i sin tur kan förbättra kognitiv prestation. Träning främjar hjärnans förmåga att anpassa sig och lära sig nya saker. 
För att dra nytta av dessa effekter är det viktigt att vara regelbundet fysiskt aktiv. En kombination av aerob träning, styrketräning och rörelse i vardagen ger bäst resultat .
Sammanfattningsvis, om du vill boosta din kognitiva prestation, se till att inkludera fysisk aktivitet i din dagliga rutin! 

Bland vårt utbildningar hittar du bland annat:

Rådgivning
Löpande rådgivning är en tjänst som ingår när du går ett program via ExMI. Du får managementkonsultation som hjälper dig att uppnå mål eller förbättra företagets läge. Rådgivningen innehåller ofta en kombination av planering, strategiska frågor, investeringar och hjälp med genomföranden. Du får även råd om hur du ska utveckla lönsamheten och minska affärsriskerna. Löpande rådgivning är verkligen en stor fördel att kunna nyttja när du går ett program hos oss. Gör som hundratals andra och vidareutveckla dina ledarkunskaper hos oss på Exmi – boka din utbildning redan idag eller kontakta oss för att få veta mer!