När det kommer till utbildningar har vi alla olika förutsättningar och metoder som gör att vi kan ta till oss kunskap på bästa sätt. Vissa fördrar att gå på föreläsningar, medan andra utvecklas bäst genom att studera på distans. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur det är att läsa master på distans.

Innehåll

  • För vem passar det att läsa på distans?
  • Fördelar med att studera MBA masterprogram på distans
  • Studera på distans hos ExMi

För vem passar det att läsa på distans?

Om du har jobbat och nu känner att det är dags att studera vidare genom att ta en master, kan det många gånger vara svårt att få ihop livspusslet. Kanske vill du fortfarande ha kvar ditt arbete samtidigt som du har barn och familj att ta hand om. I sådant fall kan det vara en utmärkt idé att läsa en master på distans. Givetvis ställer det stora krav på dig att slutföra dina studier, men i gengäld kan du bevisa att du är både ansvarsfull och har bra självdisciplin.

Det finns många olika anledningar till att välja att studera på distans, i andra fall kan det handla om att man har arbetat ett antal år och känner för att ta nästa steg i karriären. För vissa handlar det om att man vill läsa för ett livslångt lärande. Ja, som du märker finns det antagligen lika många skäl till att studera på distans som det finns distansstudenter.

Fördelar med att studera masterprogram på distans

Fördelarna med att studera på distans går egentligen hand i hand med skälet till att man intresserar sig av denna typ av utbildning från första början. Om du väljer att studera på distans av den anledningen att du vill kombinera arbete och studier är chansen stor att du även upplever detta som den stora fördelen.

Något som de allra flesta uppskattar med att läsa masterprogram på distans är just för att det är så pass flexibelt och att man har möjlighet att studera när det passar. Gemensamt för de nätbaserade distansutbildningarna via ExMI är att de ger en större möjlighet att planera var och när man studerar.

Studera på distans hos ExMi

På ExMi är vi väl medvetna om vilka fördelar det finns med att kunna studera på distans. Vi erbjuder därför ett stort utbud av utbildningar som kan läsas online, och läggas upp så att det passar dig bäst.

När du studerar på någon av våra distansutbildningar gör du det nätbaserat, men med möjligheten att skriva tentamen på internationella större orter beroende på var du befinner dig. Du får ett internationellt certifikat från ett av världens ledande universitet. Du får 10 akademiska poäng per kurs, totalt 90 ECTS credits och fördel för vidare internationella studier.

Gör som många andra - läs en MBA på distans alternativt en MSc in Financial Managementhos ExMi!

Bland våra chefsutbildningar med löpande rådgivning hittar du bland annat: