Att vara en flexibel chef är viktigt för att skapa en positiv arbetsmiljö och effektivt leda ditt team. Här är några tips för att bli mer flexibel:

  • Lyssna på dina medarbetare: Var öppen för deras åsikter, idéer och feedback. Visa att du bryr dig om deras synpunkter och är beredd att anpassa dig när det är nödvändigt.
  • Var öppen för förändring: Flexibilitet handlar om att vara anpassningsbar. Var inte rädd för förändringar och var beredd att justera din strategi eller arbetsmetod om det behövs.
  • Hantera oväntade situationer med lugn: Ibland uppstår oväntade händelser eller problem. En flexibel chef hanterar dessa situationer med lugn och söker lösningar i stället för att bli stressad.
  • Ge ditt team mer utrymme att växa: Låt dina medarbetare ta initiativ och ansvar. Ge dem möjlighet att utvecklas och växa i sina roller.
  • Var tydlig med dina förväntningar: Även om du är flexibel bör du fortfarande vara tydlig med dina förväntningar. Kommunicera klart och tydligt vad du förväntar dig av ditt team.

Kom ihåg att flexibilitet inte innebär att du kompromissar med dina grundläggande värderingar eller principer. Det handlar om att vara anpassningsbar och öppen för förändring när det gynnar organisationen och ditt team.
ExMI mäter med hjälp av ett beteendeinstrument hur mycket en person upplevs förändra (anpassa) sitt beteende för att möta andras behov i olika situationer. Att kunna anpassa sin beteendestil för att möta andra människors behov är en samarbetsfärdighet. Samspelsförmåga är att ta ansvar för egna behov och ge andra feedback på ett juste sätt. Att hitta balansen är nyckeln till gott samarbete. Bli mer framgångsrik och bli mer flexibel.

Bland vårt utbildningar hittar du bland annat:

Rådgivning
Löpande rådgivning är en tjänst som ingår när du går ett program via ExMI. Du får managementkonsultation som hjälper dig att uppnå mål eller förbättra företagets läge. Rådgivningen innehåller ofta en kombination av planering, strategiska frågor, investeringar och hjälp med genomföranden. Du får även råd om hur du ska utveckla lönsamheten och minska affärsriskerna. Löpande rådgivning är verkligen en stor fördel att kunna nyttja när du går ett program hos oss.

Gör som hundratals andra och vidareutveckla dina ledarkunskaper hos oss på Exmi – boka din utbildning redan idag eller kontakta oss för att få veta mer!