X
GO

Blogg

Vad innebär en Masterexamen?

Vad innebär en Masterexamen?

 

 

 

 

 

Innehåll

 • Vad är en Master?
 • Vad är en MBA-examen?
 • Studera hos Executive Management Institute

 

Vad är en Master?

En master, eller MBA som det också kan benämnas, är en utbildning på avancerad nivå som syftar till att göra dig till en bättre ledare. Utbildningen vänder sig till dig som redan har en högskoleutbildning samt ett par års erfarenhet från en ledande roll i arbetslivet.

MBA står för Master of Business Administration och är en amerikansk masterutbildning som funnits i drygt 100 år. Med andra ord är det ett internationellt program vilket även innebär att kurslitteratur är på engelska. För att genomföra denna typ av utbildning bör du således även ha goda kunskaper i det engelska språket. Läs mer...

 

Programmets innehåll

När du läser en masterutbildning ingår det nio delkurser, eller moduler, som vanligtvis tar 2-3 år att slutföra beroende i vilken fart du väljer att studera. De delkurser som utbildningen omfattar är:

 1. Accounting
 2. Economics
 3. Finance
 4. Marketing
 5. Organisational Behaviour
 6. Project Management
 7. Strategic Planning
 8. Elective course 1
 9. Elective course 2

De sju första delkurserna är obligatoriska, medan de två sista är valfria. Om du väljer att läsa alla nio moduler har du dessutom möjligheten att lägga till ytterligare två för att få en specialist MBA inom antingen Finance, Human Resource Management, Marketing eller Strategic Planning.

 

Vad är en MBA-examen?

Efter genomförd masterutbildning erhåller du en akademisk examen som ger dig 90 ECTS (European Credit Transfer System), vilket motsvarar 90 högskolepoäng.

 

Studera hos Executive Management Institute

Om du är intresserad av att förbättra ditt ledarskap genom en MBA-utbildning, kan du med fördel studera hos oss på ExMi. Vi erbjuder ett flexibelt och toppklassat program som ger dig en examen från det anrika universitet Edinburgh Business School at Heriot-Watt University, Skottland.

Hos oss kan du välja att studera i den fart som passar bäst för dig, samt välja om du vill studera på distans eller delta i seminarier. Du kan även välja att kombinera de båda. Ansök till vårt populära MBA program redan idag!

 

| Return

Related

Sök

Kategorier

Tags

Artiklar

Sida 1 av 14 FörstFöregående [1]