GO

Blogg

Vad ska du tänka på som ny chef på en arbetsplats?

Vad ska du tänka på som ny chef på en arbetsplats?

 

 

 

 

 

 

 

Introducera dig själv

Det första intrycket du förmedlar av dig själv kommer att påverka dina medarbetare. Börja med att introducera dig själv ordentligt och trevligt så alla vet vem du är.

 

Gå även igenom vad du har för förväntningar och lyssna på vad andra har för förväntningar. Detta skapar en samhörighet och kommer gynna arbetslaget i framtiden.

 

För att lära dig mer om hur du kan sätta rätt förväntningar, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Så sätter du rätt förväntningar på dina medarbetare”.

 

Se dina medarbetare

Som chef är du en ledare och en förebild. Var noga med att se varje enskild individ i ditt arbetsteam. Uppmärksamma små framsteg och ge komplimanger och beröm. Ge även konstruktiv kritik på ett metodiskt sätt.

 

Uppmärksamma också om någon inte verkar må bra eller om personer visar upp en dålig attityd. Ta då tag i sådana problem direkt så slipper det utvecklas till något allvarligt. Något som du kan lära dig mer om i vår tidigare artikel ”Tre tips för att hantera medarbetare som inte fungerar”.

 

Lär dig balansera

Som chef är du den som styr skeppet åt olika riktningar. Var noga med att informera dina medarbetare om information som kan beröra dem och vad målet är med olika saker, d.v.s. kommunikation vid förändringsarbete. Samtidigt behöver du inte gå ut med för mycket eller framförallt onödig information. Det kan skapa stress och förvirring. Försök att hitta en balans!

 

Var dig själv!

Sist men inte minst, var dig själv! Många har en bild av hur en chef ”ska” vara och agera. Det finns ingen sådan mall. Att vara dig själv kommer ta dig längst och du kommer må bäst! Om chefen mår bra kommer detta smitta av sig på medarbetarna och stämningen kommer bli dubbelt så bra. Övertänk inte din chefsposition.

 

Vidareutvecklas tillsammans med ExMi

Om du vill utvecklas i din roll som chef och ledare, kan du med fördel vända dig till oss på ExMi. Vi erbjuder flertalet utbildningar som vänder sig till ledande personer som vill förbättra sitt ledarskap och ta nästa steg i karriären.

 

Bland vårt utbildningsprogram hittar du bland annat:

 

Gör som hundratals andra och vidareutveckla dina ledarkunskaper hos oss på Exmi – boka din utbildning redan idag eller kontakta oss för att få veta mer!

| Return

Related

Not any article

Sök

Kategorier

Tags

Artiklar

  • Kommunikation vid förändringsarbete
  • Verksamhetsstyrning
  • Verksamhetsstyrning
  • Tre tips för ett lyckat förändringsarbete
  • Kompetensutveckling – utbildning som ger resultat
  • Affärsutveckling – ta verksamheten till nya höjder
  • Kompetensförsörjning – avgörande för framtida tillväxt
  • Vikten av ett tydligt ledarskap
  • Medarbetarutveckling – utveckla din viktigaste resurs
  • Grupputveckling – för ett bättre team
Sida 1 av 16 FörstFöregående [1]