Du som är yrkesverksam och vill få en skjuts i karriären är en vidareutbildning det naturliga steget. I denna artikel berättar vi mer om fördelarna med utbildningar som finns tillgängliga hos oss på Executive Management Institute!

Innehåll

  • Fördelar med vidareutbildning
  • Våra utbildningar
  • Online – alltid lärarledda seminarier i realtid

Fördelar med vidareutbildning som chef

Anledning till att vidareutbilda sig är många och fördelarna likaså. Beroende på vilken bransch du arbetar inom finns det även utbildningar som är anpassade efter de olika verksamhetsområdena och den kompetens som efterfrågas. Gemensamt för alla utbildningar är att de ger dig möjligheten till att växa i din roll som chef och ledare, samt ta nya steg i karriären.

Till de största fördelarna hör att du får praktiska verktyg och metoder som omedelbart kan implementeras inom organisationen. Något som är fördelaktigt både för din karriär och för organisationen i stort.

Genom en vidareutbildning får du också en större förståelse för de framtidsfrågor som kommer att vara aktuella inom respektive bransch. Detta omfattar bland annat områden som kompetensförsörjning, digitalisering och utveckling. Något som säkerställer att du innehar den ökade kompetens som krävs både nu och i framtiden.

Våra utbildningar

Nu när du har bättre förståelse för några av de fördelar som en vidareutbildning medför, tänkte vi berätta mer om de utbildningar som erbjuds hos oss på ExMI:

  • Masterutbildningar
  • Executive utbildningar
  • Konsultutbildningar

MASTERUTBILDNINGAR

Hos ExMI har du möjlighet att läsa ett stort urval av masterutbildningar som tar chefer och ledare till nästa steg i karriären.

DBA – Doctor of Business Administration

Vårt doktorsprogram vänder sig till chefer, konsulter eller andra nyckelpersoner inom organisationer. Genom utbildningen kommer du att få lära dig använda beprövade forskningsmetoder som hjälp för att definiera, genomföra samt utvärdera möjliga lösningar på affärsproblem. Efter genomförd utbildning kommer du besitta kunskaps som gör dig till en av de främsta inom forskningsbaserade affärslösningar.

Läs mer om utbildningen DBA – Doctor of Business Administration.

MBA – Master of Business Administration

Likt DBA utbildningen vänder sig även vårt MBA program till chefer och andra nyckelpersoner inom organisationer. Målet med utbildningen är att du ska växa som ledare och besitta utökade kunskaper inom företagsledning, strategiskt tänkande och utförande, samt hur du kan stärka företagets lönsamhet och position på marknaden.

Läs mer om utbildningen MBA – Master of Business Administration.

MSc – Master of Science in Financial Management

Master of Science vänder sig till ambitiösa chefer, specialistkonsulter eller andra nyckelpersoner som vill vidareutveckla sin kompetens inom den finansiella sektorn.

Det som gör denna utbildning så pass unik gentemot andra är att du skräddarsyr efter ditt kompetensområde, dina intressen och preferenser. Efter avslutad utbildning erhåller du 90 ECTS credits samt utökad kompetens som ger dig stora fördelar både nu och i framtiden.

Läs mer om utbildningen MSc – Master of Science in Financial Management.

EXECUTIVE UTBILDNINGAR

Genom ExMIs chefsutbildningar vidareutvecklar du din kompetens, vilket resulterar i att din organisation får högsta utväxling av resultatskapande aktiviteter.

EMP – Strategiskt Ledarskap

Till skillnad från Masterutbildningarna är EMP en intensiv utbildning som riktar sig till dig i en ledande ställning. Efter genomförandet kommer du att ha en bättre förståelse för hur du kan utveckla verksamheten under tider i förändring. Utbildningen ger dig också verktygen du behöver för att skapa effektiva och tydliga processer som tar dig i mål.

Läs mer om utbildningen EMP – Strategiskt Ledarskap.

Affärsekonomiska Beslut och Styrning

Om du är verksam inom företagets ledningsgrupp är det oerhört viktigt att ha en god förståelse för ekonomi och styrning. Genom vår intensiva kurs inom affärsekonomi och styrning erhåller du praktiska kunskaper som ger dig utökad ekonomisk kompetens, vilket i sin tur leder till bättre beslutsfattande.

Läs mer om utbildningen Affärsekonomiska Beslut och Styrning.

Styrelseutbildning

Om du är på väg att etablera dig i företagets styrelse eller redan medverkar i den, är du medveten om vilket stort ansvar som vilar på dina axlar. Ansvar som måste bemötas med ett stort kunnande för att leda verksamheten till framgång.

Målet med denna utbildning är således att stärka din kompetens inom styrelsearbete och metoder för att förverkliga detta på ett resultatrikt sätt.

Läs mer om Styrelseutbildning.

VD-utbildning

Utbildning är både inspirerande och värdeskapande samt gör att du växer i din roll som ledare. VD-rollen innebär ett stort juridiskt ansvar, men när du väl tagit rollen öppnar sig många möjligheter för att leda ditt företag mer framgångsrikt.

VD-utbildningen är till för dig som vill utvecklas som professionell VD i ägarledda företag.

Läs mer om utbildningen VD.

KONSULTUTBILDNINGAR

För dig som vill utvecklas i rollen som konsult erbjuder vi på ExMi en förstklassig utbildning med certifiering, vilket ger dig värdefull kunskap som kan användas direkt i praktiken.

PMC – Professional Management Consultant

Om du är yrkesverksam managementkonsult och känner att du vill utöka dina kunskaper ytterligare, kan vi varmt rekommendera vår PMC utbildning. Efter avslutad utbildning kommer du bland annat få kunskaper om effektiva modeller och verktyg som kan användas i din roll som konsult, samt konsultativa arbetssätt och beteendekunskap bland mycket mer. Du genomför en certifiering som baseras på ISO-standard.

Läs mer om utbildningen PMC – Professional Management Consultant.

Online – alltid lärarledda föreläsningar i realtid

Online-utbildning ger många fördelar, den största fördelen är friheten att studera när du själv vill. Dessutom spar du tid och resekostnader.

Du får behöriga lärare som finns tillgängliga i realtid via MS Teams. Föreläsningar ges via Teams i kombination med en välutvecklad kurssida innehållande kursmaterial och övningar.

Givetvis ställer det krav på dig för att slutföra dina studier, men i gengäld kan du bevisa att du är både ansvarsfull och har bra självdisciplin. Formen är ett utmärkt alternativ för att kunna studera oavsett ort och ger en möjlighet att studera i din egen takt.