När du funderar på att omdefiniera din karriärväg eller hitta en ny bör du se till att du inte faller offer för den alltför vanliga "migrationsfrestelsen" - tron att om du är missnöjd på ditt jobb bör du gå till ett annat företag. Faktum är att det kanske inte är ditt företag som är problemet. Det är troligare att det är något med din nuvarande roll.

Du har goda chanser att finna förnyad tillfredsställelse i ditt arbete om du utnyttjar möjligheterna på ditt företag att sträcka ut dig och utveckla nya färdigheter, antingen genom att förbättra din nuvarande roll eller genom att ta på dig en eller flera helt nya roller inom företaget. Även ditt företag tjänar på det, eftersom det nu har en ännu mer lojal medarbetare (du!) utan att behöva ta på sig kostnaderna för att utvärdera, anställa och utbilda någon som ersätter dig. Stora och små företag inser nu att de, för att förbli konkurrenskraftiga i en snabbt föränderlig värld, behöver anställda som;

  • regelbundet utvärderar sina intressen, värderingar och färdigheter för att ta reda på vilket slags arbete de är bäst lämpade för.
  • är engagerade i företagets framgång
  • förstår vilka färdigheter och beteenden som företaget kommer att behöva i framtiden - och är villiga och kapabla att reagera snabbt och flexibelt för att utveckla dessa färdigheter.
  • kan lätt flytta över funktionsgränserna och kan växla mellan ordinarie arbetsuppgifter och särskilda projekt.

Vidareutvecklas tillsammans med ExMi

Om du vill lyckas som chef, kan du med fördel vända dig till oss på ExMi. Vi erbjuder flertalet utbildningar som vänder sig till ledande personer som vill förbättra sitt ledarskap och ta nästa steg i karriären.

Bland vårt utbildningar hittar du bland annat:


Rådgivning
Löpande rådgivning är en tjänst som ingår när du går ett program via ExMI. Du får managementkonsultation som hjälper dig att uppnå mål eller förbättra företagets läge. Rådgivningen innehåller ofta en kombination av planering, strategiska frågor, investeringar och hjälp med genomföranden. Du får även råd om hur du ska utveckla lönsamheten och minska affärsriskerna. Löpande rådgivning är verkligen en stor fördel att kunna nyttja när du går ett program hos oss.

Gör som hundratals andra och vidareutveckla dina ledarkunskaper hos oss på Exmi – boka din utbildning redan idag eller kontakta oss för att få veta mer!