Det pratas mycket om kompetensutveckling inom arbetslivet. Men vad innebär det egentligen? I denna artikel reder vi ut för vad kompetensutveckling är, vem som är i behov av det, samt hur man kan arbeta med det i praktiken.

Innehåll

  • Vad menas med kompetensutveckling?
  • Vem behöver kompetensutveckling?
  • Tips för att lyckas med kompetensutvecklingen
  • Utvecklas tillsammans med Exmi

Vad menas med kompetensutveckling?

Kompetensutveckling är ett begrepp som är vanligt förekommande inom arbetslivet. Begreppet innebär att personal och ledning får möjligheten att vidareutvecklas inom sin yrkesroll. Något som medför fördjupad kompetens och förhöjt engagemang hos den berörde individen. Vilket i sin tur påverkar såväl företaget som medarbetaren positivt!

Vem behöver kompetensutveckling?

För att lyckas i karriären, kan det vara bra att satsa på att kompetensutveckla all personal som har nyckelpositioner i företaget. I dagens moderna samhälle där det mesta utgörs av informations och kommunikationsteknologi, kan det vara en god idé att ge både unga och äldre medarbetare chansen att få utvecklas inom sina respektive yrkesområden.

Med internet som bas i verksamheten kan det vara en god idé att inspirera både unga och äldre att lära sig mer om sina yrkesroller och få en fördjupad kunskap.

Tips för att lyckas med kompetensutvecklingen

Numera går det att kompetensutveckla personalen på en mängd olika sätt. Bland annat genom kurser och utbildningar, men också genom att bjuda in föreläsare till företaget, anordna frukostmingel, åka i väg hela företaget på en konferens med fokus på kompetensutveckling, eller varför inte låta dina anställda ta del av nya rön och nya kunskaper via internet?

Nedan följer en rad tips som du kan använda för att lyckas med kompetensutvecklingen i just er organisation.

Bjud in intressanta föreläsare till företaget

Ett hett tips kan vara att bjuda in en spännande föreläsare till ert företag. Kanske är det en person med stor expertis inom sitt område, låt säga en expert eller en forskare som kan dela med sig av de senaste kunskaperna inom ämnet. Eller ett framstående namn inom branschen som gjort en spännande karriär.

Satsa på både unga och äldre

Alla personer i ett företag är viktiga för att företaget och verksamheten skall utvecklas. Både unga nyutexaminerade, såväl som trotjänaren som varit på företaget i 20 år. Se gärna till att anpassa kompetensutvecklingen till de anställdas behov och mål. Den 20-åriga skribenten behöver ju knappast samma kunskaper som den 60-åriga ekonomen, anpassa kompetensutvecklingen utefter de anställdas personliga och professionella mål.

Dock finns det ju vissa ämnen som kan vara relevant oavsett ålder och position, det är upp till dig som chef att besluta om vad som passar bäst för just dina anställda.

Åk i väg på en konferens

Vill du få en bättre sammanhållning i företaget som sådant? Varför inte satsa på att åka i väg på en konferens om teambuilding hela gänget tillsammans? Förutom att det stärker sammanhållningen kollegorna emellan så får ni dessutom nya kunskaper och insikter inom ert ämnesområde och teambuilding och chansen att få göra något roligt tillsammans.

Kartlägg kompetenserna inom ert företag

Försök att som chef eller arbetsgivare att kartlägga kompetenserna och inom vilka ämnesområden era anställda behöver få uppdaterade kunskaper. Gör gärna research inom ämnet och prata med kollegor i samma bransch, kanske har de några heta tips om hur du kan gå till väga?

Få med hela företaget på kompetensutveckling

I och med digitaliseringens framfart kan det vara en god idé att se till så att anställda är uppdaterade och har en god datorkompetens.

Utvecklas tillsammans med Exmi

Vill du få bättre förståelse för hur du kan utveckla din organisation och ditt ledarskap? Då kan du med fördel läsa någon av våra många utbildningar:

Vi ger dig verktygen att skapa och utveckla goda incitament för hela organisationen samtidigt som du utvecklas i din ledarskapsroll. Boka din utbildning redan idag eller kontakta oss för att få veta mer.