För att skapa en trevligare atmosfär på sin arbetsplats så kan det vara bra att lära känna sina medarbetare. Detta kommer även leda till att ni blir ett vassare och starkare arbetslag. Här kommer några tips på vad du kan ställa för frågor till dina medarbetare för att skapa ett starkare band.

Vad har du för mål med ditt arbete?

För att skapa ett starkare band mellan er är det viktigt att veta vad varandras mål är. Om du vet om detta, bland dina medarbetare, så kommer du kunna bemöta dina kollegor på ett smidigare sätt.

Har du några personliga mål utöver ditt arbete?

För att skapa ett djup i relationerna kan även frågor om personlig utveckling/mål vara bra. Detta kan du dock känna av om frågor som rör detta är lämpligt eller inte.

Vad är dina styrkor?

Att fråga sina medarbetare om deras styrkor visar på att du bryr dig och ser personen. Dessutom kommer denna fråga stärka bandet mellan er. Att vara medveten om en persons styrkor kommer hela företaget kunna dra nytta av. Alla har olika styrkor som kan användas till olika saker.

Vad är dina svagheter?

Att vara medveten om människors svagheter är, även det, viktigt. Då kan du agera och anpassa dig efter detta. En persons svaghet kan vara en annans styrka.

Vad har du för erfarenheter? Vad förde dig hit?

Att fråga dina medarbetare om erfarenheter visar på att du är intresserad av personens bakgrund. Du kan även dra nytta av en människas erfarenheter och kunskaper på den nuvarande arbetsplatsen.

Hur mår du?

Att fråga en person hur den mår kan betyda mer än vad du tror. Detta visar på sympati och medkänsla. Det skapar även en trevlig atmosfär på arbetsplatsen vilket kommer leda till en positiv utveckling inom företaget.

Vidareutvecklas tillsammans med ExMi

Om du vill utvecklas i din roll som chef och ledare, kan du med fördel vända dig till oss på ExMi. Vi erbjuder flertalet ONLINE-utbildningar som vänder sig till ledande personer som vill förbättra sitt ledarskap och ta nästa steg i karriären.

Bland våra utbildningar ONLINE hittar du bland annat:

 

Gör som hundratals andra och vidareutveckla dina ledarkunskaper hos oss på Exmi – boka din utbildning redan idag eller kontakta oss för att få veta mer!