Vi har troligtvis alla varit där. Vid den där punkten när vi intalar oss själva att ”nu ska jag minsann ta mig i kragen och uppnå det där målet som jag tänkt på alldeles för länge”. Utan att det händer någonting. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av tips som är positiva för din personliga utveckling samtidigt som de hjälper dig att uppnå dina mål.

Innehåll

  • Vad är personlig utveckling?
  • Personlig utveckling i praktiken
  • Vidareutvecklas hos ExMi

Vad är personlig utveckling?

Frågar du tio olika personer vad personlig utveckling innebär får du troligtvis lika många svar. Troligtvis för att det är ett otroligt brett område eftersom man kan utvecklas på oändligt många sätt. Man skulle kunna säga att det i grund och botten handlar om att göra en positiv förändring. Oavsett om det handlar om att bli bättre på stresshantering, att prioritera eller utveckla nya egenskaper.

Den personliga utvecklingen kan alltså ske både fysiskt och mentalt. Som exempel kan du säga upp dig från ett jobb du inte trivs med eller också bestämma dig för att försöka vidareutvecklas inom organisationen där du arbetar. Det kan också handla om att du arbetar för att förbättra din självkänsla.

När vi berättar om hur du lyckas med personlig utveckling i praktiken så kommer vi framför allt att syfta på det förstnämnda alternativet. Exempelvis hur du lyckas ta nästa steg i karriären och vidareutvecklas inom organisationen där du arbetar.

Personlig utveckling i praktiken

Det finns en mängd olika komponenter som avgör hur du lyckas med din personliga utveckling. Till dessa hör exempelvis självinsikt, målmedvetenhet, motivation, kunskap, reflektion, tålamod samt hjälp och stöd.

För att lyckas med sin personliga utveckling krävs det först och främst en stor dos självinsikt. Det vill säga förmågan att inse var du står idag och var du vill nå i framtiden. När du väl har insett detta så gäller det att låta din målmedvetenhet ta över. Vad är slutmålet och vilka delmål måste du uppnå längs vägen?

För att fortsätta sträva mot dina del- och slutmål gäller det också att hitta egna triggers. Med andra ord sådant som motiverar dig. Du bör också fundera på om du har de kunskaper och verktyg som krävs för att uppnå dina mål. Om inte så bör du definitivt se till att skaffa den hjälp och det stöd som behövs för att uppnå dessa.

Fler hjälpsamma råd hittar du i vår tidigare artikel ”Fem tips för en lyckad karriärplanering”, vilken vi också rekommenderar dig att läsa.  

Vidareutvecklas hos ExMi

För att vidareutvecklas både på ett personligt och professionellt plan, rekommenderar vi utbildning. Med anledning av detta erbjuder vi på Executive Management Institute flertalet givande utbildningar för dig som vill ta nästa steg i karriären. De passar dig som vill bli ledare eller också utvecklas i din nuvarande ledarroll.

Något som är väldigt positivt med våra program är att de varvar teori och praktik på ett optimalt sätt, vilket medför att du som får verktyg som skapar goda incitament för hela organisationen.

Bland våra givande utbildningar hittar du bland annat:

Gör som hundratals andra och vidareutveckla dina ledarkunskaper hos oss på ExMi – boka din utbildning redan idag!