För att kunna ta dig framåt i karriären och även leda organisationer till framgång, krävs det ett starkt ledarskap. Det allra bästa sättet att stärka sitt ledarskap inom vår mening är att genomgå en ledarskapsutbildning. Vi tänkte därför berätta mer om vilka dörrar detta kan öppna och vilka typer av ledarskapsutbildningar som vi på Executive Management Institute erbjuder!

Innehåll

  • Vem bör gå en ledarskapsutbildning?
  • Våra ledarskapsutbildningar
  • Vilka möjligheter skapar en ledarskapsutbildning?

Vem bör gå en ledarskapsutbildning?

Innan vi berättar mer om våra utbildningar inom ledarskap, tänkte vi börja med att berätta om vem som bör gå denna typ av undervisning.

Beroende på tidigare erfarenhet och ambitionsnivå finns det självklart en mängd olika utbildningsalternativ för dig som vill stärka ditt ledarskap. Det finns dels utbildningar som vänder sig till dig som nyligen fått en ledande roll på arbetsplatsen eller också är på väg in i en.

Det finns också utbildningar som vänder sig till dig med mångårig erfarenhet från en ledande roll som chef, HR, styrelsemedlem eller konsult. Dessa utbildningar syftar till att ge dig bekräftelse på att de du gjort hittills har varit rätt, samtidigt som du får en djupare kunskap och en större verktygslåda. En verktygslåda full med verktyg som direkt kan användas i praktiken.

Utbildning är ett oerhört brett område och det finns onekligen något för alla som vill stärka sitt ledarskap genom undervisning – oavsett ifall du nyligen tillträtt en ledande roll, är på väg in i en eller också har mångårig erfarenhet. Det viktiga är att du väljer en utbildning som stämmer överens med dina tidigare erfarenheter och framtida mål.

Våra ledarskapsutbildningar

Nu när du är medveten om vem som bör stärka sina ledarskapsförmågor genom undervisning, tänkte vi berätta mer om de ledarskapsutbildningar vi på ExMi erbjuder. Våra program hamnar framför allt i den sistnämnda kategorin och vänder sig till dig med mångårig erfarenhet i en ledande roll. Nedan kan du läsa mer om ett urval utav dem:

MBA - Master of Business Administration

I takt med att gränserna suddas ut och globaliseringens framfart ständigt ökar, blir också kunskapskraven allt högre. Genom att gå en MBA-utbildning kan du säkerställa att du erhåller de kompetenser som många arbetsgivare efterfrågar idag.

En annan stor fördel med denna utbildningsform är att den är internationell, vilket öppnar upp många nya dörrar för dig som vill utforska nya möjligheter utanför Sveriges gränser. I många länder är denna utbildning också nödvändig för att överhuvudtaget kunna avancera till ledande roller.

Syftet med utbildningen är att ge dig ett helhetsgrepp inom affärsmannaskap och management, vilket gör att du har möjlighet att växa in i nya roller samtidigt som du också stärker ditt ledarskap. Allt för att du ska kunna leda organisationen till framgång.

Läs mer om utbildningen MBA.

VD-utbildning med rådgivning

Om du i dagsläget arbetar som VD eller på väg in i en sådan roll, kan vi varmt rekommendera vår utbildning för VD med löpande rådgivning. Utbildningen syftar till ett ge dig ny och fördjupad kunskap inom ledningsarbetet, vilket du sedan kan omsätta direkt i praktiken.

Genom dessa nya och fördjupade kunskaper inom styrelse- och ledararbetet kommer du att snabbt kunna stärka ditt ledarskap och växa i rollen som ledare. Under utbildningen får du dessutom konkreta råd om hur du kan gå till väga för att skapa ökad framgång i ditt företag.

Läs mer om utbildningen VD med löpande rådgivning.

Strategiskt Ledarskap, EMP – Executive Management Program

Denna intensiva utbildning vänder sig till dig som i dagsläget är beslutsfattare inom en ledande position eller också är på väg in i en. Under programmets 12 utbildningsdagar får lära dig att förbättra och utveckla affärsverksamheten i en tid där digitaliseringen skapar stora utmaningar, men också stora möjligheter, för organisationer.

Under detta lärorika och inspirerande program får du möjligheten att utveckla din egen mentala process för att ta dig till målet, vilket i sin tur leder till att du växer i din roll som chef och ledare.

Läs mer om utbildningen Strategiskt Ledarskap EMP.

Styrelse & VD

Om du i dagsläget arbetar som VD, är medlem i en styrelse eller på väg in i en sådan roll, kan vi varmt rekommendera vår utbildning för styrelse & VD. En intensiv utbildning som syftar till ett ge dig ny och fördjupad kunskap inom ledningsarbetet, vilket du sedan kan omsätta direkt i praktiken.

Genom dessa nya och fördjupade kunskaper inom styrelse- och ledararbetet kommer du att snabbt kunna stärka ditt ledarskap och ta verksamheten till nya höjder!

Läs mer om utbildningen Styrelse & VD.

Vilka möjligheter skapar en ledarskapsutbildning?

När du väljer att utveckla dina ledarskapsfärdigheter finns det många nya dörrar som öppnar sig. Exakt hur du avancerar efter en sådan utbildning är självklart högst individuellt beroende på dina mål. Många utav våra deltagare väljer att avancera inom deras nuvarande organisation medan andra tar steget ut i världen.

Gör som många andra och ansök till någon av våra utbildningar redan idag!