Ledarskapsträning – även chefer behöver utvecklas

Som chef och ledare är det lätt hänt att man inte ser några utvecklingsmöjligheter. I verkligheten är det precis tvärtom. Det är när du är ledare som du ska satsa på din utveckling allra mest. I denna artikel tänkte vi därför tipsa om utbildningar som tar ditt ledarskap till nästa nivå.

Innehåll

  • Varför bör man gå en ledarskapsutbildning?
  • Utvecklas tillsammans med ExMi

Varför bör man gå en ledarskapsutbildning?

Oavsett om du precis axlat rollen som chef eller också varit det i många år, finns det alltid behov att vidareutvecklas. Ledarskapet är komplext och innehåller en mängd olika delar – allt ifrån det strategiska till hur du hanterar medarbetare och arbetar med kompetensutveckling.

Beroende på dina tidigare erfarenheter och ambitioner för framtiden finns det självklart en mängd olika ledarskapsutbildningar, varav vissa är bättre lämpande än andra. Det gäller att sondera terrängen och hitta den utbildning som passar bäst för just dig.

Om du nyligen fått en ledande roll på arbetsplatsen eller är på väg in i sådan, kan det vara nyttigt att genomgå en utbildning som vänder sig till chefer. På så sätt får du en bättre förståelse för din nya position, vad som förväntas av dig, vilka utmaningar du kommer att ställas inför och hur du bäst går till väga för att lösa dem.

Genom en chefsutbildning får du med dig värdefulla redskap som hur man leder kollegor, hanterar olika samtal som konflikthanteringar och utvecklingssamtal, samt hur man delegerar uppgifter på ett motiverande sätt.

Det finns också gott om utbildningar som vänder sig till dig med mångårig erfarenhet från ledande ställningar som chef, styrelsemedlem eller konsult. Utbildningar som dessa har som mål att bekräfta att det du gjort hittills har varit korrekt, men också att ge dig djupare kunskap om ledarskapet.

Genom utbildningarna får du en större verktygslåda, fylld med strategier som direkt kan användas i praktiken. Såväl den strategiska förståelsen som agerandet kommer stärkas samtidigt som du får en helhetssyn vad gäller företagsledning.

Som du märker finns det en mängd olika ledarskapsutbildningar och lika många anledningar att gå dem, oavsett om du nyligen tillträtt rollen som chef eller också har mångårig erfarenhet.

Utvecklas tillsammans med ExMi

Executive Management Institute tillhandahåller effektiva utbildningar med ledarskapsträning. Synonymt med samtliga program är att de vänder sig till dig med mångårig erfarenhet från en ledande roll.

MBA – Master of Business Administration

Master of Business Administration är ett flexibelt program som kan studeras i våra lokaler i Stockholm men också online. Efter avslutade studier erhåller du en internationell examensutbildning i världsklass!

Målet med detta gedigna program är att ge dig ett helhetsgrepp inom affärsmannaskap och management. Något som också är positivt med en internationell utbildning, är att det skapas många nya möjligheter även utomlands.

Läs mer om utbildningen MBA.

VD-utbildning med rådgivning

Om du i dagsläget arbetar som VD eller på väg in i en sådan roll, kan vi varmt rekommendera vår utbildning för VD med löpande rådgivning. Utbildningen syftar till ett ge dig ny och fördjupad kunskap inom ledningsarbetet, vilket du sedan kan omsätta direkt i praktiken.

Genom dessa nya och fördjupade kunskaper inom styrelse- och ledararbetet kommer du att snabbt kunna stärka ditt ledarskap och växa i rollen som ledare. Under utbildningen får du dessutom konkreta råd om hur du kan gå till väga för att skapa ökad framgång i ditt företag.

Läs mer om utbildningen VD med löpande rådgivning.

Styrelseutbildning

Denna utbildning syftar till att utveckla dina kunskaper inom både styrelsearbetet och VD-funktionen. Under resans gång får du ny kunskap genom att delta i föreläsningar och diskussioner men också lösa styrelseuppgifter från verkligheten. Något som resulterar i värdefulla kunskaper som kan användas i praktiken.

Läs mer om Styrelseutbildningen

Detta är bara ett axplock av de utbildningar vi på ExMi tillhandahåller. Oavsett vilket program som faller dig i smaken, har de dock alla ett gemensamt syfte – att göra dig till en bättre ledare och stärka din position på arbetsmarknaden. Både nu och i framtiden.

Gör som många andra och ansök till någon av våra utbildningar redan idag!