Om du varit verksam inom arbetslivet under ett antal år, men nu börjat undersöka möjligheterna att börja studera igen, har du troligtvis kommit över MBA-utbildningarna. Kanske låter det som en intressant utmaning men det svåra livspusslet hindrar dig från att ta tag i saken? Som tur är har du möjlighet att läsa en internationell MBA i Sverige på distans, vilket vi tänkte berätta mer om i denna artikel.

Innehåll

  • Vad är MBA?
  • Så fungerar det att studera MBA på distans (online)

Vad är MBA?

Innan vi berättar mer om hur det fungerar att läsa en MBA på distans i Sverige, vilka fördelar detta kan innebära och för vem det passar att studera på distans, tänkte vi börja med att reda ut det mest grundläggande – vad är en MBA?

MBA är en förkortning av Master of Business Administration och är en internationellt eftertraktad amerikansk utbildning som funnits i ungefär 100 år. Det är en krävande utbildning som vänder sig till de som redan genomgått en högskoleutbildning och även hunnit med att arbeta ett antal år som chef eller i annan ledande roll. MBA-utbildningen ger dig 90 ECTS credits som motsvarar lika många högskolepoäng (avancerad nivå).

I Sverige är inte en MBA-utbildning reglerad inom högskoleförordningen. Du kan läsa en Masterutbildning via svenska universitet, dvs Degree of Master på avancerad nivå.

Med anledning av att det är en internationell utbildning innebär det även att all kurslitteratur är på engelska. Du bör således även inneha goda kunskaper inom det engelska språket.

Så fungerar det att studera MBA på distans (online)

Nu när du har bättre förståelse för denna typ av utbildning, tänkte vi berätta mer om hur det fungerar att studera MBA på distans i Sverige. När du väljer att genomföra din utbildning hos oss på Executive Management Institute (ExMi) genomför du utbildningen här, men rent formellt studerar du på det prisbelönta och anrika universitet Heriot-Watt University i Skottland (Edinburgh Business School).

När du väljer att studera online innebär det många fördelar. Du har möjlighet att välja att studera när det passar just dig. Du kan således fortsätta att jobba och sköta studierna på eftermiddagar, kvällar eller helger. Något som däremot ställer stora krav på dig och din självdisciplin.

En annan fördel med att du är formellt skriven vid Heriot-Watt University, är att du vid examenstillfället har möjlighet att delta i examensceremonin i Edinburgh, Skottland. En ceremoni som brukar vara väldigt speciell för våra studenter och som ger dig möjlighet att fira din utomordentliga prestation, samtidigt som du också har möjlighet att träffa andra studenter från hela världen.

Intresserad av att lära dig mer? Läs om hur det är att studera distans hos oss på ExMi.

Bland vårt utbildningar hittar du bland annat:

Gör som hundratals andra och vidareutveckla dina ledarkunskaper hos oss på Exmi – boka din utbildning redan idag eller kontakta oss för att få veta mer!