Kraven på högre kompetens ökar snabbt i arbetslivet. Därmed ökar också behovet av att kunna värdera och bekräfta människors kompetens. Certifiering är ett sätt att kvalitetssäkra kompetens eller att ersätta tidigare system för godkännande eller auktorisering. Kraven kan till exempel vara formulerade i en nationell eller internationell standard, myndighetsföreskrift eller ett branschdokument.

En standard är ett sätt för organisationer att höja kvaliteten genom att skapa enhetliga rutiner. Genom att certifiera sig mot en standard blir det ett bevis på kvalitet. Vissa upphandlingar ställer krav på certifikat inom organisationen eller ett personcertifikat. Standarder ska ge en lägsta skyddsnivå när det gäller väsentliga krav som fastställs i direktiv.
Fördelar med en certifiering
•    Du får ett bevis på din professionella kompetens
•    Du förhåller dig till en standard
•    Du ökar ditt värde på arbetsmarknaden
•    Du ökar din egen och din organisations trovärdighet
•    Du skapar möjligheter för fortsatt karriärutveckling
En bra managementkonsult kommer alltid i tid. Genom att vara förberedd och ligga steget före kunden kan man leda kunden när det behövs. Det gäller att kunna förstå sig på problem och vara medveten om hur man löser dem på bästa sätt.

En certifierad konsult säkerställer sin kunskap inom professionen genom att uppfylla specifika kunskapskrav baserade på ISO-standarden för managementkonsulter och genom anvisad litteratur. När det kommer till utbildning är ekonomiska studier på akademisk nivå en bra grund att stå på.

EXMI erbjuder ett kraftfulla utbildningar för dig som vill bredda dina kunskaper och utvecklas i rollen som managementkonsult. Om du vill ta nästa kliv uppåt i karriären och arbeta som managementkonsult kan du med fördel läsa mer om vad konsultutbildning PMC ger dig.

Bland våra chefsutbildningar med löpande rådgivning hittar du bland annat:

Gör som hundratals andra och vidareutveckla dina ledarkunskaper hos oss på Exmi – boka din distansutbildning redan idag eller kontakta oss för att få veta mer!