Förmodligen har du redan läst vår tidigare artikel, vad gör en managementkonsult. Kanske tänkte du då att hur blir man managementkonsult egentligen? Det tänkte vi berätta djupare i den här artikeln.

Innehåll

  • Varför ska man bli managementkonsult?
  • Att bli managementkonsult
  • Utbildas hos Exmi

Varför ska man bli managementkonsult?

Det finns många riktigt bra anledningar till att du bör utbilda dig till managementkonsult. Men precis som med alla andra yrken så passar det bättre för vissa än det gör för andra.

Till att börja med så behöver du trivas i att ofta finna dig i nya miljöer och ständigt möta nya ansikten. Dessutom bör du se utmaningar som något positivt. Kraven på dig som vill lyckas som managementkonsult är med andra ord höga, men för dig som lyckas är möjligheterna desto lönsammare.

En annan anledning till att du bör bli managementkonsult är att marknadsförutsättningarna är mycket goda. Dagens föränderliga samhälle innebär att ingen längre har möjlighet att vara bra på allt. Företagen efterfrågar därför konsultexpertis för att själva kunna fokusera på sin egen kärnuppgift. Ingen räknar med att förändringarna kommer att sakta ner heller vilket innebär att efterfrågan på riktigt kunniga managementkonsulter i stället väntas öka.

Att bli managementkonsult

Nu när du vet varför du bör utbilda dig så återstår självklart den viktigaste frågan. Hur blir man managementkonsult?

Det finns olika vägar för att komma in på rätt bana. Studier på högskolenivå inom civilingenjör eller civilekonom är exempel på två vanliga utbildningar. Andra vänder sig till oss på Exmi.

För om det är så att du vill bredda dina specialistkunskaper och ta steget för att bli managementkonsult kan du med fördel göra det hos oss på Exmi. Vi erbjuder ett kraftfullt program som är utformat speciellt för dig som vill arbeta som managementkonsult. Kanske jobbar du just nu som affärskonsult, senior advisor, verksamhetskonsult eller liknande och söker efter en effektiv plattform som leder dig vidare till yrket.

Under totalt fem dagar får du lära dig mer om yrkets olika roller samt hur du kan tackla problem från flera olika perspektiv. Utbildningen resulterar i kunskaper som går att använda direkt i arbetslivet. Du kommer därför kunna leverera förstklassiga resultat till dina kunder direkt efter avslutade studier.

Under utbildningen går vi igenom din roll som managementkonsult, hur du kan använda och arbeta från olika modeller, verktyg och strategier samt mycket annat som ger dig rätt förutsättningar för att uppnå goda resultat inom branschen.

Läs mer om vår utbildning med möjlighet till certifiering, Professional Management Consultant.

Avslutningsvis

Där har du det - hur blir man managementkonsult! Nu hoppas vi att du också känner dig inspirerad att ta nästa steg i din karriär.

Utbildas hos Exmi

Vill du få bättre förståelse för hur du leder en organisation framåt och hur man uppnår framgång? Då kan du med fördel välja att läsa någon av våra utbildningar. Vi ger dig verktygen att skapa och utveckla goda incitament för hela organisationen, samtidigt som du utvecklas i rollen som ledare och rådgivare.

Bland våra chefsutbildningar med löpande rådgivning hittar du bland annat:

Gör som hundratals andra och vidareutveckla dina ledarkunskaper hos oss på Exmi – boka din utbildning redan idag eller kontakta oss för att få veta mer!