Vill du utveckla ditt affärsmannaskap och samtidigt få kunskap som är internationellt eftertraktad? Då är en MBA utbildning det självklara valet. I den här artikeln får du veta mer om varför just du bör läsa en MBA utbildning.

Innehåll

 • Vad innehåller en MBA utbildning?
 • Vad leder en MBA till?
 • Läs din MBA hos Exmi

Vad innehåller en MBA utbildning?

En Master of Business Administration, eller en MBA utbildning, vänder sig till dig som i dagsläget har en ledande roll inom näringslivet men som nu är redo att avancera inom företagsekonomin. Utbildningsformen har funnits i över hundra år och ses idag som ett internationellt erkänt program.

När du läser din MBA utbildning hos oss på Exmi studerar du en internationell eftertraktad utbildning med examen från Heriot-Watt University.

Deltidsstudier sträcker sig normalt under tre år. Du läser totalt nio kursmoduler, varav två ämnen är valbara. Vår MBA utbildning är en karriärdrivande utbildning. Det innebär att den är utformad för att du ska kunna omsätta dina kunskaper direkt i praktiken. Utbildningens innehåll är framtaget speciellt så att du ska lyckas i din ledande roll. MBA-utbildningen består av följande ämnen:

 • People, Work and Organisations
 • Financial Decision Making
 • Delivering successful Projects
 • Strategic Marketing
 • Economics for Business
 • Leadership Theory and Practice
 • Developing and Executing Strategy
 • Elective course 1
 • Elective course 2

Du har dessutom möjlighet att läsa en specialist-MBA genom att lägga till ytterligare två kursmoduler inom specifikt område.

Vad leder en MBA till?

Syftet med en MBA utbildning är att du ska växa i rollen som ledare och få nya kunskaper om hur du framgångsrikt leder ett företag eller organisation. Programmet ger helhetsförståelse för strategiskt framgångsrikt affärsmannaskap och management vilket stärker din karriärutveckling.  

Efter avslutade studier mottager du en akademisk MBA-examen som renderar i 90 ECTS (European Credit Transfer System), något som allt fler företag världen över kräver för att du överhuvudtaget ska kunna kandidera för vissa befattningar.

Hur du sedan använder dina nya kunskaper är självklart helt individuellt. Många av våra kandidater har avancerat internationellt samtidigt som andra öppnat nya dörrar inom sin nuvarande organisation.

Läs din MBA utbildning hos Exmi

Vill du få bättre förståelse för hur du leder en organisation framåt och hur man uppnår framgång? Då kan du med fördel välja att läsa vårt flexibla MBA-program. Vi ger dig verktygen att skapa och utveckla goda incitament för hela organisationen, samtidigt som du utvecklas i rollen som ledare och rådgivare.

Du väljer själv det studieupplägg som passar dina behov bäst. Vi erbjuder dig möjligheten att genomföra programmet online (distans).

Formellt är du student på det anrika universitet Edinburgh Business School at Heriot-Watt University i Skottland. Det innebär också att du har möjlighet att åka till Edinburgh för att delta i examensceremonin och träffa andra studenter från hela världen och knyta globala kontakter.

 

Gör som hundratals andra och vidareutveckla dina ledarkunskaper hos oss på Exmi – boka din utbildning redan idag eller kontakta oss för att få veta mer.