Kunskap är makt och man bör aldrig sluta att lära sig, inte ens som chef. Även i ledande positioner är det nämligen viktigt att man breddar och fördjupar sina kompetenser, samt utvecklar sitt ledarskap. Det finns dock en mängd olika tillvägagångssätt för att lyckas med sin chefsutveckling och i denna artikel reder vi ut några möjliga vägar. Samtliga våra utbildningar går online och i realtid.

Innehåll

  • Definiera dina mål som chef
  • Olika vägar att utveckla ditt chefskap

Definiera dina mål som chef

Att ha en ledande roll inom en organisation är både spännande och utmanande. Som chef kan det dock ibland kännas som att man stannar i utvecklingen. Att man står och trampar på ett och samma ställe helt enkelt. Som man brukar säga är kunskap makt och man bör aldrig sluta att lära sig – även om man är chef.

Chefsutveckling är däremot ett oerhört brett ämne och för att bäst veta hur du ska utveckla dina kunskaper och ledarskap, bör du först börja med att tydligt definiera vilka mål du har som chef.

För att definiera dessa mål kan du med fördel fundera över följande frågeställningar:

  • Vad vill du åstadkomma med ditt ledarskap?
  • Vilka förväntningar finns det från dig från ledningsgrupp respektive medarbetare?
  • Finns det några speciella egenskaper du vill utveckla?

Desto mer du funderar över dessa frågor och desto tydligare du definierar dina målsättningar, ju enklare blir det också att veta hur du ska ta dig dit!

Olika vägar att utveckla ditt chefskap

Som nämnts tidigare finns det många olika vägar att välja mellan när du vill utveckla ditt chefskap. Personligen anser vi att resursintensiva utbildningar som blandar teori med praktik är det bästa receptet för att nå nya höjder. Hos oss på ExMi har du möjlighet att gå följande chefsutbildningar på distans:

Strategiskt Ledarskap (EMP)

Om du i dagsläget har en ledande roll, eller också är på väg in i en, kan den omfattande utbildningen Strategiskt Ledarskap EMP vara rätt väg för dig. EMP är ett effektivt program som syftar till att vidareutveckla dina färdigheter inom ledningsfunktionen, samt ge dig nya verktyg som du kan använda i praktiken.

I denna inspirerande och lärorika utbildning får du även ett bredare perspektiv och ökad förståelse över ledningsfunktion, hur du kan bli bättre på att analysera och vidareutveckla affärerna, samt hur du driver organisationen framåt även genom tuffa situationer och tider.

Utbildningen går att genomföra online med lärarledd undervisning i realtid. Det ger dig en flexibilitet och lämpar sig utmärkt för dig som är väldigt aktiv i arbetslivet.

Läs mer om Strategiskt Ledarskap.

Styrelseutbildning

För dig som är verksam inom styrelsen eller VD inom en organisation, kan vi varmt rekommendera vår utbildning för styrelsemedlemmar. En intensiv utbildning som syftar till att ge dig bredare och djupare färdigheter inom styrelse- och ledningsarbetet.

Utbildningens längd är totalt nio sessioner online, under vilka du deltar i inspirerande och lärorika föreläsningar och diskussioner, samt får delta i lösandet av olika case. På så sätt får du nya verktyg samtidigt som du får egenskaper som direkt kan omsättas i praktiken.

Läs mer om Styrelseutbildningen.

Masterutbildningar

Letar du däremot efter en större utmaning och vill bygga vidare på din högskoleutbildning, kan vi varmt rekommendera dig att läsa en masterutbildning. Dessa utbildningar vänder sig till dig som redan har genomgått högskolestudier och även besitter ett par års erfarenhet från en ledande ställning i näringslivet.

Målet med denna utbildning är att du ska utveckla ditt ledarskap samt få ett ökat helhetsgrepp över affärsmannaskap och management. Det är krävande men väldigt givande utmaning som kommer öppna många nya dörrar.

Under utbildningen får du läsa nio olika delmoment som tar ett par år på halvfart att slutföra beroende på vilken takt du studerar i. Förutom att du har möjlighet att välja i vilken fart du vill studera, väljer du att studera på distans (online) eller addera till seminarier online.

Läs mer om våra Masterutbildningar.

Avslutningsvis

Som du märker finns det många tillvägagångssätt för att utveckla ditt chefskap. Oavsett vilken väg du väljer att ta bör beslutet grunda sig i dina målsättningar!

Bland våra chefsutbildningar med löpande rådgivning hittar du bland annat:

Gör som hundratals andra och vidareutveckla dina ledarkunskaper hos oss på Exmi – boka din utbildning redan idag eller kontakta oss för att få veta mer!