Har du vad som krävs för en chefsposition?

Att inta en chefsposition passar inte alla. För att ta reda på om du skulle passa i denna roll eller inte, kan du med fördel fundera över följande frågeställningar:

Kommer ledarskap naturligt för dig?

Känner du dig bekväm med att leda en grupp och ha alla ögon riktade mot dig? Att vara chef medför att du måste leda en grupp människor åt samma riktning och vara tydlig i dina direktiv. Denna förmåga kan absolut övas upp men det underlättar om du har en slags ledarskapsinstinkt i dig. Då kommer ledandet gå betydligt lättare och bli mer naturligt.

Tycker du om att ta ansvar?

Som chef vilar mycket ansvar på dina axlar och den press och stress som detta medföljer måste du kunna hantera. Är du stresstålig? Kan du ta ansvar? Det krävs även att du kan skapa en struktur och hålla ordning på saker och ting. Är detta egenskaper som du besitter?

Är du en bra lyssnare och har du tålamod?

Att kunna lyssna på dina medarbetare är en stor roll som chef. Du måste ha kapaciteten att få med allas åsikter och höra alla röster. Du jobbar med ett lag som ska sikta mot ett och samma mål. Du kommer möta situationer där det råder olika åsikter och därför kan ett bra tålamod vara till stor hjälp och även ett sinne för problemlösning.

Är du beredd för att känna dig ensam?

Det är inte helt främmande att en chef måste sätta ner foten och gå emot en hel grupp. Detta kan leda till att du kan komma att stå ensam på ”din sida”. Är detta något som kommer bryta ner dig eller kan du hantera en sådan situation?

Vidareutvecklas tillsammans med ExMi

Om du är påväg in i ledande roll, kan du med fördel vända dig till oss på ExMi. Vi erbjuder flertalet utbildningar som vänder sig till personer som vill förbättra sitt ledarskap och ta nästa steg i karriären.

Bland våra utbildningar ONLINE hittar du bland annat:

Gör som hundratals andra och vidareutveckla dina ledarkunskaper hos oss på Exmi – boka din utbildning redan idag eller kontakta oss för att få veta mer!